Cu ajutorul raporturilor și cercetărilor de laborator în domeniul implantologiei, putem să justificăm calitatea superioară adusă de implantul dentar K3Pro, distribuit de Argon Dental România. În cadrul departamentului de Medicină Dentară Protetică J. W. Goethe de la Universitatea din Frankfurt, s-a realizat un studiu în anul 2010, prin care s-a cercetat efectul de micro-mișcări de la nivelul implantului, dar și efectul de pompă care poate interveni după inserarea implantului. În cele ce urmează, vă vom prezenta câteva idei principale ale raportului, care să te ajute în alegerea implantul K3Pro pentru clinica ta stomatologică!

Pentru fiecare tip de implant inserat, au fost fabricate cinci piese de inspecție. Fiecare piesă de inspecție simulează o coroană molară susținută de implant în maxilarul superior.

Corpul implantului este încorporat într-un bloc de rășină, înconjurat de materialul de amprentă din polieter, ca o simulare pentru țesutul periimplantar. Aplicarea forței este încărcată printr-un blat fabricat din aluminiu, care este înșurubat și lipit de proba de implant / pilon.

Gingia simulată este compusă din material de amprentă ImpregumTM, în cadrul căruia a fost creat un canal de lichid. Acest canal de intrare ajunge până la conexiunea implant / pilon și servește ca rezervor pentru un lichid similar cu saliva. 

Incorporarea corpului implantului

Începutul acestui studiu debutează cu procesul de încorporare a implantului dentar în matrițele fabricate ce imită gingia. În capătul implantului este atașată o bilă înșurubată, ce asigură o poziționare exactă a implantului în matrița de încastrare. După polimerizare, implantul a fost încorporat ferm în rășină și ar putea fi îndepărtat din formă. 

Pentru poziționarea membranei mucoasei artificiale, a fost proiectat și fabricat un dispozitiv de încastrare din aluminiu.

Lichidul de înlocuire a salivei

Imitarea salivei umane este posibilă prin utilizarea unor înlocuitori de salivă. În studiul prezent, s-a folosit un substitut de salivă pe bază de mucină – o substanță semifluidă care intră în componența mucoasei gastrice și a unor mucusuri. Umectabilitatea descrie comportamentul unui lichid în contact cu suprafața unui corp solid. O picătură de lichid aplicată pe o suprafață orizontală și uniformă ilustrează umezirea pe acest corp solid.

Simulator de mestecat

În studiul realizat de Universitatea din Frankfurt, a fost utilizat un simulator de mestecat bidimensional. „Simulatorul de mestecat din Frankfurt“ a fost proiectat și construit în special pentru testarea conexiunilor dintre bont și implantul dentar. Acest simulator face posibilă aplicarea forțelor de mestecat bidimensionale, aranjate în unghi drept unul cu celălalt.

Evaluare

Frecvența ridicată a imaginii face posibilă furnizarea de videoclipuri cu raze X. 

Existența unui posibil efect de micro-pompă ar putea fi examinat prin comportamentul mediului de contrast în dispozitivul cu raze X, care se poate distinge de structurile rămase (implant, bont, mucoase artificiale, membrană). Evaluarea tuturor radiografiilor furnizate și a videoclipurilor cu raze X a fost făcută vizual. Evaluarea vizuală a cadrelor și a videoclipurilor cu raze X furnizate, în timpul încărcării fără mediu de contrast cu raze X, au fost evaluate pentru un micro gap existent între implant și bont.

Pentru a măsura decalajul dezvoltat, a fost stabilit cadrul, în timpul și la sarcina maximă a acestuia. În acest cadru a fost numărat fiecare pixel din interiorul decalajului.

 Rezultate 

Rezultatele studiului descris sunt reprezentate în diafragmele pe care le puteți consulta în studiul de pe site. Conform procedurii de investigație, mai întâi apare un mic decalaj între implant și pilon. Ulterior, sunt reprezentate rezultatele evaluării și existența unui efect de micro-pompă la Implant-Abutment-Interface.

Rezultatele acestor investigații in-vitro arată că între implantul testat și bont nu există un spațiu micro și nici un efect de micro-pompă. Pentru o detaliere mai amănunțită a studiului, cât și grafice din timpul analizei, îți recomandăm să accesezi studiul Micro-movements and micro-pump-effect of Implant-abutment-connection, disponibil pe site-ul nostru. 

Alegerea unui implant dentar precum este cel distribuit de Argon Dental România, îți va conferi nu doar siguranță clinică și un produs de calitate superioară din sfera implantologiei, ci și timp câștigat pe termen lung.