La nivel național, există peste 12.000 de clinici care oferă clienților servicii stomatologie cât mai diverse. Deși numărul acestora este considerabil ridicat, doar un procent de 10% oferă și servicii de implanturi dentare.

Aproximativ 30% dintre români și-au pierdut dinții naturali, conform studiilor realizate în anii precedenți, procent semnificativ mai ridicat față de cel european, unde acesta se învârte în jurul valorii de 10%. Acest lucru se datorează faptului că românii ajung la medicul dentist doar atunci când deja e prea târziu și nu se mai poate face nimic în privința danturii.

Situația implanturilor dentare în România 

Cu toate acestea, românii încep să conștientizeze importanța înlocuirii dinților lipsă cu implanturi dentare, arată un studiu realizat de Asociaţia Dental Office Managers. Conform raportului, numărul persoanelor care au solicitat tratament cu implant a ajuns la 31%, în perioada 2008-2013, din totalul de 18.000 de persoane chestionate. Raportându-ne la o perioadă mai actuală, 2013-2017, 68% dintre pacienți și-au făcut o programare la un cabinet dentar pentru o astfel de procedură, adică aproximativ 3.900 de persoane.

Faptul că românii optează pentru tratarea dinților lipsă folosind implanturi dentare este un lucru îmbucurător, deoarece, statistic vorbind, 7 din 10 români și-au pierdut cel puțin un dinte, potrivit datelor Eurobarometru, iar 3 din 10 nu mai păstrează niciun dinte natural.

Un aspect pozitiv este faptul că piața globală de implantologie dentară este în continuă creștere. Dacă în anul 2015 a ajuns la peste 5,3 milioane de dolari, până în 2021 se estimează o creștere semnificativă la peste 12 miliarde de dolari. Astfel, creșterea per an va fi de aproximativ 7,2%, conform studiilor realizare de Research & Markets.

NUMĂRUL SOLICITĂRILOR DE IMPLANT DENTAR ESTE ÎN CONTINUĂ CREȘTERE

Această evoluție se datorează, în primul rând, campaniilor de informare pe care le demarează clinicile stomatologice și instituțiile de stat, existând însă și alți factori care duc la decizia de tratare a dinților lipsă. În consecință, pacienții conștientizează tot mai mult importanța unei danturi sănătoase și complexe.

Costul mediu al unui implant dentar poate ajunge până la 500 Euro per procedură, sumă care este mai ridicată comparativ cu cea a altor proceduri dentare. Însă, în detrimentul unei proteze, implantul este o investiție de lungă durată.

Datorită beneficiilor pe care le are implantul K3Pro, garantează cele mai bune rezultate clinice și estetice, fiind unul dintre cele mai calitative sisteme din implantologia dentară.

Iată câteva beneficii ale implantului K3Pro:

  • Conexiune conometrică de 1,5 grade (de la axul implantului), 3,0 grade (total), ce asigură efectul de sudură la rece între mezo- și infra-structură;
  • Datorită conexiunii strânse dintre implant și bontul protetic, se asigură sigilarea micro-fisurii și se limitează mișcările dintre componente;
  • Suprafață OsteoActive pentru osteintegrare sigură și rapidă;
  • Designul spirei implantului asigură realizarea compresiei și ajută la obținerea unei stabilități primare mai ridicată;
  • Capătul hexagonal al implantului are rol de poziționare și anti-rotațional;
  • Design-ul cu spriă dublă pentru o inserare mai rapidă și pentru o suprafață mai mare de contact cu osul;
  • Siguranță în procesul de inserare, datorită vârfului rotunjit al implantului.

Află mai multe despre implanturile K3Pro și convinge-te singur de calitatea acestora!