Studiile de piață și cercetarea continuă de laborator a produselor Argon Dental ne ajută să ne cunoaștem potențialul, să urmărim posibilitățile de îmbunătățire și să atingem standarde înalte în domeniul implantologiei dentare. Un studiu realizat de departamentul pentru chirurgie orală și implantologie și departamentul pentru chirurgie cranio-maxilo-facială și plastică de la Universitatea din Köln, demonstrează nivelul înalt de calitate al implantului K3Pro. Acest studiu este al doilea realizat în acest sens și urmărește posibilele îmbunătățiri din fabricație ale implanturilor care au participat la același studiu realizat în anul 2008. 

Modalitățile de desfășurare a studiului 

  1. Reconstrucția 3D a rugozității

Cu o aplicație specifică de reconstrucție a rugozității 3D, sistemul SEM utilizat în acest studiu este capabil să genereze imagini tridimensionale și măsurători de rugozitate submicrometrice. Sistemul este capabil să măsoare rugozitatea medie (Ra) și înălțimea rugozității (Rz). 

  1. Examinarea SEM suprafeței implantului dentar

Cu ajutorul microscopiei electronice cu scanare (SEM) se permite evaluarea topică a suprafeței implantului. Detectorul de electroni retransmis de înaltă sensibilitate generează imagini în mod compozițional și topografic la o mărire de 20.000x. De asemenea, detectorul ESB permite să tragă concluzii despre natura chimică și alocarea diferitelor resturi sau contaminări pe materialul eșantion.

  1. Analiza calitativă și cantitativă a suprafețelor implantului dentar (EDX)

Spectroscopia cu raze X dispersive a energiei (EDX) analizează razele X generate de electronii fasciculului de electroni (sursa de electroni CeB6) în timp ce aceștia interacționează cu proba. Fiecare element emite vârfuri de raze X specifice. În tot acest proces, se pot observa și elementele ascunse din eșantion prin analiza modului spot. 

Analiza implantului dentar K3Pro Sure și Rapid 

Pentru ambele implanturi Sure și Rapid de la Argon Dental au fost realizate analize profunde de topologie la nivelul suprafeței implantului din zona filamentului, corpului și umărului implantului. 

Implant dentar SURE – zona filamentului

Implantul dentar SURE - zona filamentului

Implant dentar SURE – zona corpului

Implantul dentar SURE - zona corpului

Implant dentar SURE – zona umărului

Implant dentar RAPID – zona filamentului

Implant dentar RAPID – zona corpului

Implantul dentar RAPID – zona umărului

Concluzii

Din cele prezentate mai sus, studiul realizat de Universitatea din Köln arată că implantul dentar Konus K3Pro „Sure” și Konus K3Pro „Rapid” din catalogul de produse furnizate de Argon Dental România, garantează o precizie mare a geometriei exterioare. Lipsa urmelor semnificative de reziduuri anorganice sau organice. 

Despre implantul dentar Rapid și implantul dentar Sure

Implantul dentar Rapid– are o conexiune conometrică de 1,5 grade (de la axul implantului), 3,0 grade (total), ce asigură efectul de sudură la rece între mezo- și infra-structură. În plus, implantul dentar K3Pro are un design conicizat al spirelor și o spiră autoforantă cu formă ascuțită care facilitează procesul de inserție

Află mai multe despre implantul dentar Rapid pe pagina produsului. 

Implantul dentar Sure – Implantul dentar K3PRO dispune de un hexagon cu rol de poziționare și anti-rotațional, cu vârful rotunjit ce crește siguranța în timpul procesului de inserție și un design cu spiră dublă pentru o inserare mai rapidă și pentru o suprafață mai mare de contact cu osul.

Află mai multe despre implantul dentar Sure pe pagina produsului. 

Așadar, pentru a obține rezultate la standarde înalte pentru fiecare caz clinic, implantul dentar K3Pro reprezintă cea mai bună soluție! Pe lângă specificațiile unice, calitatea germană și principiul conic care îl definesc, studiile de tipul celor expuse mai sus reprezintă motivele clare și justificate ale performanței implantului.